Év végi vizsga a 7. évfolyamon- ELMARAD!

AKTUÁLIS: AZ ÉV VÉGI VIZSGÁK A 7. ÉVFOLYAMON ELMARADNAK.

Kedves Hetedikesek! Tisztelt Szülők!

A 8. osztályban esedékes középiskolai felvételi vizsgára történő felkészítés céljából 7. évfolyamon, május 17-20. között tanév végi vizsgát tartunk, magyar nyelv és irodalom, matematika és egy a tanuló által választott tantárgyból, megadott témakörök illetve tételek alapján. Magyar nyelvből és matematikából írásbeli, magyar irodalomból és a választott tantárgyból szóbeli formában. Készségtárgyat választani csak szakirányú továbbtanulás esetén lehetséges.

· A vizsgakövetelmények megegyeznek a helyi tantervben szereplő 7. osztályos tanév végi követelményekkel.

· A szabadon választott tantárgyból a tanulóknak a vizsgára írásban kell jelentkezni április közepéig, az adott tantárgyat tanító szaktanárnál.

· A két kötelező tantárgyból (magyar nyelv, matematika) az írásbeli vizsgát a tanulók két egymást követő napon teszik le. Az írásbeli vizsgák időtartama 45 perc.

· Magyar irodalom és a szabadon választott tantárgyakból való vizsgáztatás a délutáni idősávban folyik egyéni beosztás alapján. A szóbeli tételek kihúzása után felkészülési időt kapnak a gyerekek. 

A sajátos nevelési igényű, illetve a tanulási és magatartási nehézséggel küzdő  tanuló a vizsga során a szakértői véleményben foglaltak, és a szülő írásbeli kérése alapján az alábbi kedvezményekre lehet jogosult: időhosszabbítás, az iskolai tanulmányok során használt, megszokott segédeszköz használata, a vizsga meghatározott részeinek értékelése, minősítése alóli felmentés.

· Az írásbeli vizsgák javítása és értékelése 5 munkanapon belül történik meg. A szóbeli vizsgák osztályzatairól a vizsga napján vagy másnap értesülnek a tanulók.

· A vizsgabizottságok együttesen alakítják ki véleményüket, és értékelik a tanulókat. A vizsgák értéke a témazáró dolgozat súlyozásával egyenértékű. (200%)

· A vizsgák összesített eredményéből a tanulók záróvizsga igazolást kapnak kézhez a bizonyítvánnyal együtt.

Magyar irodalom vizsgatételek 7.

Magyar nyelvtan vizsgatételek 7.

Matematika vizsgatételek 7.

Történelem vizsgatételek 7.

Földrajz vizsgatételek 7.

Biológia vizsgatételek 7.

Kémia vizsgatételek 7.

Fizika vizsgatételek 7.

Vizuális kultúra vizsgatételek 7.

Angol vizsgatételek 7.

Informatika vizsgatételek 7.

Ének-zene vizsgatételek 7.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük