Programok 2022/2023

2022.10.03.

Zenei világnap

Iskolánk kórusa, a Herman kórus október 3-án a Zenei világnap alkalmából kirándulással egybekötött fellépésen vett részt Komáromban, a testvériskolánkkal együtt szervezett Öröméneklésen. Közel ötven kórustaggal indultunk Budapestről, a busz végig zengett az énekléstől. Ellátogattunk a Tatai Fényes tanösvényre, megnéztük a tatai várat, majd innen indultunk tovább Komáromba. A főtéren az Öröméneklés alkalmából több kórus gyűlt össze. A közel egy óra alatt számos népdal, kánon, musicalrészlet, klasszikus dal hangzott el a lelkes gyermekhangokkal. Immár 5. alkalommal vettünk részt ezen a rendezvényen, hatalmas élmény volt együtt énekelni. Kísérőnk Kósa Veronika és Pete Lilla tanítónő volt.
Iskolánkban másnap, október 4-én a nagyszünetben gyűlt össze iskolánk apraja-nagyja, hogy megünnepeljük a Zene világnapját. Énekeltünk őszi dalt, magyar táncot, Bródy János dalát.
S. Bach: Parasztkantátáját iskolánk tanárai is megtanulták, hogy több szólamban együtt énekelhessünk diákjainkkal.
„Mindenik embernek a lelkében dal van, és a saját lelkét hallja minden dalban,
És akinek szép a lelkében az ének, az hallja a mások énekét is szépnek.” Babits Mihály

Csallóköziné Baranyi Zsuzsa, intézményvezető-helyettes, kórusvezető

Nincs elérhető leírás.

2022.09.21-23.

Erzsébet-táborban jártunk

A Budapest XIII. Kerületi Herman Ottó Általános Iskolából 2022. szeptember 21. és 23. között Erzsébet-táborban vettünk részt a 6. és 7.évfolyamos diákjainkkal Zánkán. Az ország szinte minden részéről érkező, mintegy kétezer fős táborban három önfeledt és élményekben gazdag napot töltöttünk el együtt. Mindennap egy általunk választott programon vettünk részt. Az első napon délután egy kutyabemutatón voltunk. Ezt követte az esti nagyszerű Oláh Gergő koncert. Második napon délelőtt osztályonként különböző fakultatív programokat választottunk: kalandpark, trambulin, fizikai-kémiai kísérletek, repülő-park, íjászat, lézerharc. Majd délután közösen megtettünk egy 10 km-es túrát az alsódörgicsei Árpád-kori romtemplomhoz. A napot az esti disco zárta. A harmadik napon az összepakolás után lesétáltunk a Balaton partjára, ami gyönyörű látványt nyújtott a kora őszi napsütésben. Mind három napon nagyon jól éreztük magunkat! Jövőre is megyünk!

Kiss Ágnes magyar tanár, a 8.b osztályfőnöke

Nincs elérhető leírás.

2022.09.20.

Neked nap

A XIII. Kerületi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat két év kihagyás után 2022. 09. 20-án – mely egyben az Európai kultúra és a gyermekek világnapja – 10.00-től rendezte meg hagyományos Neked-nap című rendezvényét.
Iskolánk a Budapest XIII. Kerületi Herman Ottó Általános Iskola 15 fős csapattal, Gazdig Vendel Özséb és Pausz Tamás kíséretében vett részt az eseményen, ahol 10 állomáson keresztül különböző játékos, mozgásos és fejtörő feladatokat teljesítettünk. Az idő kegyes volt hozzánk és szabadtéren lehetett megrendezni az eseményt. Minden állomáson előadtuk a saját csapat indulónkat és a nap végére a hangszálak is elfáradtak. Mindenki nagyon jól érezte magát, jövőre is ott a helyünk.

Pausz Tamás 7.b osztályfőnöke, testnevelő tanár

Nincs elérhető leírás.