A zene világnapja 2021.10.01.

 A Budapest XIII. Kerületi Herman Ottó Általános Iskola kórusa a zene világnapján kirándulással egybekötött fellépésen vett részt Komáromban. Délelőtt meglátogattuk a Monostori Erődöt, ahol izgalmas élményekben volt részünk. Délután a főtéren több kórussal együtt koncertet adtunk a zene világnapja alkalmából. A repertoárban szerepelt őszi népdalcsokor, klasszikus dalok és könnyűzenei művek. Abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy a Bodzavirág című dal felvételét elküldték a zeneszerzőnek, Balázs Árpádnak a születésnapjára, ami szintén október elsején van. A koncert utáni megálló Tata volt, ahol lazítottunk, játszótereztünk. A buszutat végig énekeltük, igazán élménydús nap volt.

Csallóköziné Baranyi Zsuzsanna intézményvezető-helyettes, kórusvezető

Magyar népmese napja

Szerencsés helyzetben volt a Budapest XIII. Kerületi Herman Ottó Általános Iskola 1.a osztálya, mivel testvér osztályunkkal, az 5. a osztállyal karöltve készültünk a Magyar Népmese Napjára. Így kétszeresen is ünnepelhettünk. Természetesen magyar népmesékkel ünnepeltünk. Szeptember 30-án az égig érő paszuly című népmesét én meséltem el nekik. A gyerekek a mesehallgatás közben azonnal le is rajzolhatták mindazt, ami megragadta őket a történetből. Október 1-én pedig az 5.a osztály három tanulóját láthattuk vendégül, akik két népmesével is megörvendeztettek bennünket. Nevezetesen Az arany parázs, valamint A kismalac és a farkasok című meséket hallgathattuk meg előadásukban. Ez utóbbit dramatizálva adták elő. Az újdonsült elsősök lelkes figyelemmel és a végén tapssal jutalmazták a testvérosztály vállalkozó szellemű diákjait. Ezúton is hálásan köszönjük : Menus Bíborka, Szilágyi Nimród és Kebiche Mazigh színvonalas szereplését.

Kiss Zsuzsanna osztályfőnök

Magyar Diáksport Napja ESSD 2021.szeptember 24.

 Az idei tanévben is regisztrált iskolának a Budapest XIII. Kerületi Herman Ottó Általános Iskola, az Európai Diáksport Napjára. A alsó tagozatos osztályok a Margitszigeten mérték össze erejüket, kitartásukat különféle játékos feladatokban. A csapatok vegyes korosztályúak voltak, ezért a kisebbeknek segíteni tudtak a nagyobbak, terelgették, tanácsokkal látták el őket. A csoportoknál volt egy menetlevél és forgószínpadszerűen jártak a 6 állomás között. Az állomásokon zsákban kellett futni, akadálypályát kellett babzsákkal a fejükön végigjárni, hullahopp karikában ketten körbefutni egy területet, különféle eszközöket egyik helyről a másikra szállítani, kanálon pingponglabdát egyensúlyozni, kislabdával célbadobni. Az állomások teljesítése után jutott még egy kis idő szabad játékra, fára mászásra, illetve a magunkkal hozott egészséges elemózsia elfogyasztására. A felső tagozat a Városligetben töltötte a délelőttöt. Korán érkeztünk, így szabadon választhattunk a korszerű sportpályák közül. Labdarúgóink szünet nélkül rúgták a “bőrt”, a lányok kipróbálták a röplabda pályát. A kosárlabda palánk alatt is mi szedtük a lepattanó labdát. A mászófal és a gördeszka pálya is népszerű volt, a szabadtéri sporteszközökön a nagyobbak tornáztak. A pingpong ütők, ugrálókötelek is előkerültek a tornazsákból. Az ötödikes tanulók a hatodik évfolyam által összeállított sportos és játékos feladatok teljesítésével váltak csibéből felsős hermanos diákká. A sportolást közös játék zárta a nagyjátszótér területén. Jól éreztük magunkat, az MDSZ által ajánlott “ mozgás, szabad tér, társas kapcsolatok” maximálisan megvalósult ezen a szép őszi napon.

Dobler Mónika testnevelő tanár

 

2020/2021.

2019/2020.

2018/2019.