Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat avató ünnepsége

Lezajlottak a XIII. Kerületi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati választások. A testület 37 mandátumot nyert képviselővel kezdte meg működését. Ezután a GYIÖK titkos szavazás útján döntött a tisztségviselők kilétéről.

2020. február 14-én került sor a GYIÖK képviselőinek avató ünnepségére. A kerületi vezető elmondta, hogy az ifjúságnak mindennél fontosabb, hogy a feltétel biztosítva legyen ahhoz, hogy jól érezzék magukat. Figyelembe vették, hogy már az általános iskoláskorú gyermekek is minden támogatást megkapjanak ahhoz, hogy önállóan gondolkodó, kezdeményező, aktív felnőtté váljanak.

Tóth József a XIII. kerület polgármestere elismeréssel beszélt a gyerekek tevékenységéről, és biztosította őket arról, hogy ezentúl is minden feltételt biztosít számukra a kerület.

Rövidfilmen mutatták be GYIÖK tagjainak életét. Ezt követően Vass Georgina, leköszönő diákpolgármester beszédében elmondta a gyerekeknek, hogy mindig hallgassák meg a másikat.

A megbízó levelek átadása következett. Tóth József polgármester úr nyújtotta át minden új és régi tagnak, az alpolgármestereknek, és az új polgármesternek, Vravek Dánielnek, az ő bemutatkozó beszéde után, az ünnepség a szózattal ért véget.

Intézményünk vezetője Ágni Dóra is eljött az eseményre, mivel az iskolából hat tanuló lett képviselő.

Hasi Leila, Hartay Luca, Csere Zsuzsanna, Zitay Alex, May Milán, Kovács Boglárka

Jó munkát kívánunk nekik !

Dávid Tamás Ferencné- DÖK segítő tanár