KIFIR Általános Iskolai adatbegyűjtő alkalmazás szülők számára

Kedves Szülők!

A középfokú iskolai jelentkezéshez az adatbegyűjtő lapot papíralapon és elektronikusan is elő lehet állítani. Az adatbegyűjtő lapra a tanuló személyes és értesítési adatait és a továbbtanulásra megjelölt középfokú iskolák adatait kell beírni. Ez a lap kizárólag a szülők és az általános iskola közötti kommunikációra szolgál, felhasználás után az iskolánál marad. A felvételi eljárással kapcsolatos további adminisztrációt a tanuló általános iskolája intézi.

Idén iskolánk az adatbegyűjtő lap elektronikus előállítását részesíti előnyben, amiről a lentebb tájékoztatjuk Önöket. Akinek ez nehézséget okoz, papíralapon is beküldheti az adatbegyűjtő lapot.

Az adatbegyűjtő lap elektronikus előállítása:
a) Az adatbegyűjtő lap elektronikusan előállítható a KIFIR általános iskolai adatbegyűjtő alkalmazás szülők számára (a továbbiakban: Szülői program) segítségével. Az alkalmazás használatával a szülők elektronikusan, PDF dokumentumként menthető és nyomtatható formában állíthatják elő az adatbegyűjtő lapot. A programfelület tanulmányi adatok megadására szolgáló része közvetlen kapcsolatban áll a Hivatal honlapján elérhető KIFIR tanulmányi terület, felvételi tájékoztató és vizsgahelyszín kereső programmal, így a szülők mindig az aktuális állapotnak megfelelő adattartalmat érhetik el, amely által kiküszöbölhetők a kézi kitöltéssel járó pontatlanságok.
b) A programfelületről az adatokat az általános iskola át tudja emelni KIFIR elektronikus adatlapkitöltő rendszer – általános iskolák számára program felületére. Az alkalmazás használatával az adatrögzítés folyamata időben jelentősen lerövidül, az adatbegyűjtő lap kitöltése a szülők számára egyszerűbbé válik, emellett – a programba beépített ellenőrzések révén – elkerülhetők a kézi kitöltés során előforduló leggyakoribb kitöltési hibák is. A programfelület a következő linken érhető el: https://kifir2.kir.hu/JellapKitolto/SzuloiAdatlapKitolto. A Szülői program felhasználói részére egy rövid videó útmutatót is készítettünk, amely néhány percben bemutatja a program használatát és felhívja a figyelmet a kitöltéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókra. A videó útmutató az alábbi linkre kattintva érhető el: https://youtu.be/aEYdz5_wUeo. 

Az adatbegyűjtő lapok leadási határideje: 2022. február 1.