Tekergő

„Tekergő”

A 2021/2022-es tanévben, augusztus első hetében „Tekergő” tábor néven szerveztem nyári tábort a 2.b osztályosoknak, 7.b osztályos segítőkkel a Budapest XIII. Kerületi Herman Ottó Általános Iskolában. Néhány hermanos testvér is csatlakozott hozzánk. 25 gyermek vett részt a táborban. A hagyományokhoz híven Kiss Bernadett kolléganőmmel táboroztattam idén is és Hegyi-Rajkó Gabriella kolléganőm is kísért, segített két programon. Csatlakozott hozzánk egy 17éves volt tanítványom, aki közösségi szolgálatát töltötte velünk.

A hétfő délelőttöt a Margitszigeten töltöttük, a játszótéren. Szabadjáték és másfél óra szervezett közös játék is belefért a délelőttbe. Ebédre pizzát rendeltünk az iskolába. Délután társasoztunk, játszottunk, sportoltunk az iskolában.

Kedden a Pál-völgyi-barlangba látogattunk el. Nagyon tetszett a gyerekeknek, hosszú és izgalmas volt a barlangi túra. Az iskolához közeli Ádám kisvendéglőben ebédeltünk. Délután sportjátékok, társasozás volt program.

Szerdán az Illúziók Múzeumában csodálkoztunk rá vizuális „csodákra”. Körbevezetés után a gyerekek másfél órán keresztül nézegethették, próbálgathatták a múzeum különleges látványait. Az ebédet ismét az Ádám kisvendéglőben fogyasztottuk el. Délután 4 csapatban vetélkedőt szerveztünk, kicsik-nagyok együtt.

Csütörtökön Solymárra kirándultunk, a Paprikás-patak mentén a Solymári várig sétáltunk. Nagyon meleg volt, de csodaszép helyeken jártunk. Ebédre az iskolában reggel elkészített melegszendvicset ettük, amit hideg élelemként vittünk magunkkal. Délután fagyiztunk majd egy közeli játszótéren együtt rohangáltak kicsik és nagyok.

Pénteken az egész napot a Tarzan Parkban töltöttük. Ott is ebédeltünk, a kisebbek pancsolhattak a vizes részen.

Bőven volt részünk élményben, kalandban, nevetésben. Az összeszokott kis csapat minden nap nagyon fegyelmezett, jókedvű, érdeklődő volt. A hetedikesek rendkívül segítőkészek voltak, öröm volt látni, ahogy a nagyobbak a kisebbekre vigyáznak, ahogy terelgetik, segítik őket.

Utolsó napon már a következő évi táborról érdeklődtek….

Kósa Veronika tanító