KIFIR általános iskolai adatbegyűjtő alkalmazás (szülők számára)

Kedves Szülők!

A középfokú felvételi eljárás során az általános iskolák 8. évfolyamának tanulói (ideértve az egyéni tanulói munkarenddel rendelkező tanulókat is) számára a felvételi lapok kitöltését és a felvételi eljárással kapcsolatos adminisztrációt a tanuló általános iskolája intézi. 

A középfokú iskolákba történő jelentkezés előkészítését, a tanulók továbbtanulási adatainak összegyűjtését az általános iskolai adatbegyűjtő lap segíti.

A kitöltés határideje: 2024. február 2.

Az adatbegyűjtő lap előállítására és nyomtatására szolgáló program az alábbi linken érhető el:

https://kifir2.kir.hu/JellapKitolto/Tanulo/AdatvedelmiNyilatkozat/

Ezt a programot kizárólag az általános iskolák 8. évfolyamos tanulóinak szülei használhatják.
Az itt előállított adatbegyűjtő lapokat az általános iskola összegyűjti, ellenőrzi, majd – a tanuló tanulmányi eredményeivel kiegészítve – a „KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program” általános iskolák által használt felületén rögzíti azok tartalmát.

A Szülői program használata kizárólag a szülők és az általános iskola közötti kommunikációt segíti, az itt előállított adatbegyűjtő lap NEM helyettesíti az általános iskola által előállítandó és megfelelő módon továbbítandó felvételi lapokat. A Szülői programban előállított adatbegyűjtő lapot az Oktatási Hivatal NEM dolgozza fel, oda azt NE küldjék meg.

Ez a program nem alkalmas a 6 évfolyamos gimnáziumi, illetve 8 évfolyamos gimnáziumi felvételi jelentkezések adminisztrálására.

Figyelem! Az elektronikusan kitöltött adatbegyűjtő lapot ki kell nyomtatni, és aláírást követően kizárólag a tanuló általános iskolájába kell eljuttatni, az iskola által meghatározott módon és határidőig.

Ezeket az adatokat az általános iskola a szülő által előállított dokumentum bal felső sarkában látható 8 jegyű kód segítségével tudja majd beemelni az iskola által használt felületre.