Országos Diákparlament

Iskolánk történetében most először nyert mandátumot tanulónk az Országos Diákparlamentbe, Kovács Boglárka, 8.a osztályos tanulónk személyében. Így ő képviselhette iskolánkat és diáktársait a február elején, Székesfehérváron megrendezett rangos eseményen is.
A gyerekeket nagy vendégszeretet és alapos szervezőmunkával kialakított biztonságos légkör fogadta a városban. Székesfehérvár belvárosában is hatalmas molinókon köszöntötték az ország különböző részéről érkezett fiatalokat.
A diákoknak e pár nap alatt sok munkájuk akadt.
Az első napon az előzőleg beadott 50 pontos javaslatok sorsáról számoltak be, amit több helyszínen és témában látogatható fórum követett.
A közoktatási fórumon, ahol Bogi is részt vett, jelen volt az oktatási államtitkár, valamint helyettese, az OH elnöke és elnökhelyettese, a Klebelsberg Központ elnök asszonya, de jelen volt a POK vezetője, és az oktatásért felelős ombudsman is.
A diákok ebben a körben tehették fel kérdéseiket: megtörtént az is, hogy három nézőpontból is kaptak választ.
Szombaton 18 helyszínen szekcióüléseken tanácskoztak, ahol felvetették az általuk képviselt tanulók legfontosabb problémáit és észrevételeit.
Este a 18 tagú szerkesztőbizottság kezdte meg reggel fél 7-is tartó munkáját. Az ő feladatuk volt az összes diák által megfogalmazott kérések pontokká alakítása, amit aztán a másnapi plenáris ülésen fogadtak vagy vetettek el a képviselők.
Az ODP vasárnap zárult plenáris üléssel. A diákok szavazásra kaptak 46 pontot, amiből egyet elvetettek, kettőt pedig módosítottak.
A 45 megfogalmazott kérést két éven át fogja tárgyalni a minisztérium az ODT tagok bevonásával.
A diákok mindent megtettek azért, hogy képviseljék társaik érdekeit, a többi már nem rajtuk fog múlni.

Képgaléria