2018/2019

Karácsonyi koncert 2018
Templomi koncert

2018.12.11.

Kórusunk az idén részt vett a kerületi karácsonyi koncerten a Béke téri templomban. Egy közös énekkel indítottunk, elsőként a Mennyből az angyal csendült fel több száz gyermek ajkáról. A mi kórusunk három műsorszámmal lépett fel, elsőként Karai József: Ó, gyönyörű szép kórus művét énekeltük, ezt követte A szeleknek élénk szárnyán kolinda kánon, végül Csondor Kata: Hóban ébred című dalát adtuk elő. Gitáron egy volt tanítványom, Horváth Gyuri kísért. A koncertet a többi kórussal együtt énekelve, a Pásztorok, pásztorok karácsonyi dallal zártuk. Mindannyiunknak nagy élmény volt a templom gyönyörű akusztikája, meghitt hangulata.

Baranyi Zsuzsa kórusvezető

Zeneiskolai koncert

2018. december 18.

Iskolánkban több éves hagyományra tekint vissza a karácsony meghitt, énekes, zenés ünneplése. Idén 6. alkalommal került megrendezésre a zeneiskolában Karácsonyi ünnepi hangversenyünk.

A koncertet a sokszínűség jellemezte, az est folyamán énekkarunk énekelt klasszikus és kortárs karácsonyi dalokat, majd hangszerek sokasága következett, hallhatunk, hegedűt, furulyát, zongorát, gitárt, harangjátékot és felharsant a trombita hangja is. 

Az adventi várakozás heteiben, karácsonyi hangversenyünk nyitószámaként Pintér Béla: Hófehér karácsony éj című versét hallhattuk. Iskolánk kórusa a Karácsonyi angyalok, Ó, gyönyörű szép, A szeleknek élénk szárnyán és a Hóban ébred dalokkal idézte fel a varázslatos betlehemi éjszakát. A második évfolyam nagy örömmel és izgalommal készült erre a napra, a Fényességes csillagos éj és a Száncsengő dalokkal köszöntötték a szeretet ünnepét. A 8. évfolyam lányai az All I want for Christmas című dalt adták elő, nagy sikert aratva táncukkal, mikulássapkájukkal és a közönségnek dobott szaloncukrukkal. És hogy hogyan képes a zene, szavak nélkül is mosolyt, könnyeket, álmélkodást kicsalni belőlünk? A koncerten tanítványaink megmutathatták hangszeres tudásuk legjavát, együtt örültünk sikereiknek, végül egy volt diákunk kápráztatott el minket gitárjátékával. Ezután tanáraink következtek, akik számos teendőik között is találtak alkalmat arra, hogy énektudásukat csiszolva megmutathassák, hogy kórusként is jól tudnak együttműködni. Mozart Varázsfuvolájából adtak elő egy részletet, a Bűvös csengettyűt. Az utolsó műsorszámot a Neoton együttes dalát: Ha elmúlik karácsonyt együtt énekelték a szülők, tanárok és gyerekek:

„ Ha elmúlik karácsony, a szeretet lángja halványabban ég, de ha vigyázunk rá, nem alszik ki még. Ha elmúlik karácsony, egy csillagszórót őrizz meg nekünk, és a szikrák alatt énekelj velünk!”

  Baranyi Zsuzsa kórusvezető

Komáromi kirándulás 2018

Idén október elsején már másodjára utazhatott el az énekkar Komáromba a Zene Világnapja alkalmából. Nagyon jó volt a hangulat, kedvesek voltak az ottani gyerekek és a tanárok is. Mindenki kitett magáért, sok jó dalt énekelhettünk. A templom előtti téren gyűltünk össze, és elég sokan voltunk. Arra is jutott időnk, hogy megnézhessük a gyönyörű Monostori erődöt. Remekül éreztem magam, biztos vagyok benne, hogy ebből hagyomány lesz a későbbiekben, és remélem, hogy a jövő évi is ilyen jó lesz, ha nem jobb.

Molnár Elma 8.a