Tanítóink

Kósa Veronika vagyok, a 13. Kerületi Herman Ottó Általános Iskola tanítója.  

22 éve dolgozom a 13. kerületben, jelenleg a 12. tanévemet töltöm a Hermanban. A jelenlegi az 5. olyan osztályom, akiket első óta tanítok. Pályám elején napközis nevelőként dolgoztam, majd iskolaotthonos rendszerben, később olyan osztályom is volt, ahol minden fő tantárgyat én tanítottam. Jelenleg tantárgycsoportban tanítok.
A magyar nyelvtan tantárgy áll hozzám a legközelebb, ezt tehetséggondozás formájában is tanítom a gyerekeknek. A tanítási órák alatt a figyelmet és a nyugodt, csendes munkát várom el tőlük. Szeretem a családias légkört, jó hangulat, humor jellemzi azt a közösséget, amelyben dolgozom.
8 évvel ezelőtt gyermekjóga oktatói végzettséget szereztem, illetve 2 évvel ezelőtt az agykontroll alapjait is elsajátítottam egy képzésen. A megszerzett tudást, tapasztalatokat igyekszem a tanítási órákon is használni, figyelemfejlesztésére, önbizalom növelésre, relaxálásra.
Nagyon szeretem a zenét, 15 évig folytattam zenei tanulmányokat, hegedültem, kamarazenéltem. Az osztályban nálunk mindennapos az éneklés, ritmizálás, az énekórákon kívül is.
Az évfolyamunkon szoros az együttműködés a kollégákkal, a 4. a osztályfőnökével, Pete Lillával sok közös programot szervezünk a gyerekeknek. Szakmai és emberi szempontból is segítjük egymást, illetve igyekszünk a két osztályt is közelíteni egymáshoz.

 

Ispán Katalin vagyok tanító, mesterpedagógus szaktanácsadó. 

A Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola tanító szakán, magyar műveltség területen végeztem, fejlesztő-, differenciáló szakvizsgát szereztem, majd az ELTE-n pénzügyi ismeretek tanítása szakvizsgát tettem.

Mindig iskolaotthonos osztályban tanítottam. Ez a rendszer lehetőséget ad a nyugodt, kiegyensúlyozott haladásra, a tanulás és szabad játék korosztályhoz alkalmazkodó, arányos elosztására és a mindennapos, egyéni tempójú gyakorlásra, felzárkózásra és tehetséggondozásra.. Munkámban kiemelt szerepet kap az olvasóvá nevelés.

Nagy öröm számomra, ha a gondjaimra bízott gyerekek szeretnek olvasni. 

Fontosnak tartom, hogy boldog, vidám, becsületes, jóindulatú, egymást tisztelő emberré váljanak tanítványaim.

                                                

Tomcsányi  Annamária

A 2023-2024-es tanév a 39. tanévem. A volt tanítványaim már anyukák, apukák.
Dunaharasztin nőttem fel, ahol tanultam és tanítottam is. Mindig szívesen emlékszem vissza az első osztályaimra, amikor 21 évesen már közöttük lehettem. 
37 éve Budapesten élek. Van egy 28 éves fiam, aki dolgozik és mind ezek mellett NB-III.-ban kosárlabdázik. Thomas „Hermanos” diák volt.
1991-től 2 évig Vancouverben dolgoztam ahol megtanultam és megszerettem  az angol nyelvet. Ezután Kaposvárott végeztem, mint angol nyelvi tanító.
Nemcsak tanítani szeretek hanem információkat átadni a sportról, környezetvédelemről és minden olyan dolgokról, amelyek érdekessé teszik a tanítást.
Az órákat szeretem gazdagítani érdekes projektekkel, zenével, filmrészlettel, angol anyanyelvi vendéggel. A napközit is kedvelem, mert más személyiséget igényel, közelebb kerülök a gyerekekhez.
26 éve rendszeresen bringázom, naponta használom, evvel járok dolgozni. Ha lehet külföldre is magammal viszem a kerékpáromat. Imádok olvasni és komolyzenét is szívesen hallgatok.

Pete Lilla

Már gyerekkoromban tudtam, hogy tanító szeretnék lenni. 15 éve költöztem fel Budapestre és 12 éve tanítok, ez a 7. évem a Herman Ottó Általános Iskolában. Dolgoztam 2 évet napközisként, iskolaotthonos és tantárgycsoportos rendszerben is.

Hozzám a matematika és az ének-zene tanítása áll a legközelebb. Ének-zene tagozatos iskolába jártam, több évig játszottam hangszeren és lelkes szereplője voltam az iskolai énekkarnak. Az éneklés, dúdolás, ritmizálás számomra nem csak az ének-zene órákon fontos, a nap bármely részében megtalálható. Ennek köszönhetően az osztályomba járó diákok mind szeretnek énekelni. Emellett fontosnak tartom a humort, amit beépítek a tanórákba és a hétköznapi beszélgetésekbe is. Így a gyerekek közvetlenül, jókedvűen és nyugodtan jönnek iskolába. A tanítási óráimra a játékosság a legjellemzőbb. Nagyon szeretek játszani velük és élvezettel látom, ha egy játék során tanulnak. Napi szinten használjuk az okostáblát és nagyon sok általam készített eszközt, játékot használok. Ezek nem csak élvezetesebbé, de sokszor könnyebbé is teszik a tanulást.

Az évfolyamon tanító kollégákkal, Kósa Veronikával a 4.b osztályfőnökével szakmailag és barátilag is nagyon jól együttműködünk. Rengeteg közös programot szervezünk osztályainknak.